Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лондонския Мост - Лондон БриджЛондонския Мост - Лондон Бридж
15 Април
Емблематичната за Лондон река Темза е белязана от множество мостове, един от които е т. нар. Лондон Бридж или Лондонски мост. Лондон Бридж е разположен малко по-на запад от Тауър Бридж, а до него и небезизвестният Милениум Бридж.
Кратерът БеринджърКратерът Беринджър
13 Април
Кратерът Беринджър е най-добре запазеният и е най-големият известен метеоритен кратер на Земята. Кратерът Беринджър е кръстен в чест на неговия откривател - геологът и минен инженер Даниел Бариндър.
Национален паметник Скотс БлъфНационален паметник Скотс Блъф
13 Април
Национален паметник Скотс Блъф е (Scotts Bluff) един интересен скален комплекс, разположен край едноименния град в западната част на Небраска в САЩ.
ПаленкеПаленке
12 Април
Паленке (Palenque) е един от най-големите археологически комплекси на цивилизацията на маите. Паленке е разположен до гъсти тропически гори в предпланините на мексиканската планинска верига Тумбала в щата Чиапас.
Храмовете на БалиХрамовете на Бали
12 Април
Остров Бали е част от голямата група индонезийски острови Лесер Сунда и лежи само на 3 км източно от остров Ява. Неслучайно наричат Бали Островът на хилядата храма.
Голдън Гейт БриджГолдън Гейт Бридж
12 Април
Голдън Гейт Бридж е ненадминато за времето си творение на инженерния гении. Голдън Гейт e висящ мост, който свързва северната част на полуострова Сан Франциско с окръг Мерин.
Лондонското окоЛондонското око
12 Април
Лондонското око е навярно най-младото от чудесата на света. За кратко време новото съоръжение печели сърцата на хората. Лондонското око е издигнато на южния бряг на река Темза.
Седемте Сестри в АнглияСедемте Сестри в Англия
12 Април
Седемте сестри е името на уникални снежнобели варовикови образувания по южния бряг на Англия. Комплексът на Седемте сестри е съставен от ерозирали под влиянието на природните сили варовикови скали.
Минар-е-ПакистанМинар-е-Пакистан
11 Април
Символ на националното самосъзнание на цял Пакистан обаче е високата кула Минар-е-Пакистан в Лахор. Минар-е-Пакистан е Националната мемориална кула на страната, който доминира над целия град.
Аламгири Гейт в ЛахорАламгири Гейт в Лахор
11 Април
Портата Аламгири е нещо повече от символичен жест, а след този момент се превръща в главния портал на Крепостта Лахор. Портата Аламгири представлява внушителен вестибюл, съпроводен от два полукръгли бастиона, завършващи с големи куполни павилиони.
КапитолияКапитолия
04 Април
Капитолия е сградата на Конгреса на САЩ и законодателя на Федералното правителство на САЩ. Величествената и бяла фасада на Капитолия се намира в американската столица Вашингтон.
Бел Рок във Верде ВелиБел Рок във Верде Вели
04 Април
Бел Рок е една от забележителностите, на долината Верде, която се намира в южна посока от американския град Седона. Бел Рок е едно от най-популярните места, в които се концентрират мистичните вихри.
Мадарският конникМадарският конник
16 Февр.
Мадарският конник е безспорният символ на Българския народ, история и култура. Мадарският конник е и един от 100-те национални туристически обекта.
Римският форумРимският форум
16 Февр.
Римският форум е бил централната част на древен Рим. Наричан Forum Magnum, той е бил центърът, около който Древният Рим се е развивал, процъфтявал и трупал слава на величествен град.
Немрут ДагНемрут Даг
16 Февр.
Немрут Даг е още една от историческите ценности на Турция. Планината Немрут представлява древна гробница с голям брой статуи около кралските гробове. Немрут Даг - снимки и туристическа информация.
Емпайър Стейт БилдингЕмпайър Стейт Билдинг
16 Февр.
Емпайър Стейт Билдинг (Empire State Building) се счита за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Снимки и туристическа информация за Емпайър Стейт Билдинг. Забележителности и небостъргачи в Ню Йорк.
Операта Семпер в ДрезденОперата Семпер в Дрезден
16 Февр.
1
Операта Семпер (Semper Opera) е част от музея Цвингер, който е навярно най-голямата културна атракция на саксонския град Дрезден. Дрезденската опера Семпер е една от забележителностите в Дрезден.