Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ефес (Ephesus)Ефес (Ephesus)
28 Дек.
Ефес е една от най-големите съкровищници на Древна Елада. Днес Ефес се намира на територията на Турция, близо до брега с Егейско море. До Ефес най-лесно може да се стигне от курорта Кушадасъ.
Ликсус (Lixus)Ликсус (Lixus)
26 Дек.
В Мароко се намират останките на античния град Ликсус и все още неизследваните руини на важен укрепен пункт на Римската империя.
Белоградчишките скалиБелоградчишките скали
19 Ноем.
Белоградчишките скали се в района над Белоградчик с дължина 30 км. Макар и да не станаха едно от чудесата на света, Белоградчишките скали са едно красивите места и чудесата на България.
Баалбек, Ливан (Baalbek)Баалбек, Ливан (Baalbek)
12 Окт.
Баалбек (Baalbek) или Хелиополис (Град на Слънцето) е може би най-значителният археологически обект в световен мащаб. Този древен град се намира в Ливан в долината на река Бакаа на 85 км от Бейрут.
Карнак, Луксор (Karnak Temple Complex)Карнак, Луксор (Karnak Temple Complex)
12 Окт.
Храмът в Карнак край Луксор е втората най-посещаваните забележителности в Египет, като отстъпва място единствено на пирамидите в Гиза. Комплексът разполага с множество гробници.
Анурадхапура, Шри Ланка (Anuradhapura)Анурадхапура, Шри Ланка (Anuradhapura)
27 Май
Анурадхапура е един от древните градове и паметници в Шри Ланка. За Анурадхапура се твърди, че е бил най-големият монашески град на стария свят. Най-голямата забележителност на Анурадхапура са Аукана.