Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Теотиуакан, МексикоТеотиуакан, Мексико
22 Май
Свещеният град на Ацтеките Теотиуакан е сред най-красивите места в цяла Америка. Пирамиди, забележителности и свещени места са малко нещата които ще видите в този древен град в Мексико.
Триумфалната арка в ПарижТриумфалната арка в Париж
12 Май
Триумфалната арка е един от символите и забележителностите на френската столица Париж. Триумфалната арка се издига на централния площад Шарл дьо Гол в западния край на Шанз Елизе.
КопакабанаКопакабана
30 Април
1
Копакабана безспорно е най-известната плажна ивица в света и мечтана дестинация за лятна ваканция от милиони хора по света. Копакабана се намира в Рио де Жанейро в Бразилия.
ГуйлинГуйлин
27 Април
Гуйлин (Guilin) е невероятно красива местност в южната китайска провинция Гуанси. Гуйлин е една от най-посещаваните природни забележителности в Китай.
Лалибела (Lalibeba)Лалибела (Lalibeba)
27 Април
Каменните църкви в Лалибела са една от задължителните дестинации, ако сте решили да опознаете етиопското културно наследство. Разгледайте забележителните каменни църкви в Етиопия.
Шиманами КайдоШиманами Кайдо
16 Април
Шиманами Кайдо (Shimanami Kaido) е наименование за няколко моста, които свързват японските острови около Вътрешното море. Магистралните пътища са разположени между главните острови Хоншу и Шикоку.
Античен град КабилеАнтичен град Кабиле
10 Април
Античният град Кабиле се намира на 10 км от Ямбол. Античното селище Кабиле съществува от около 2000 г. пр. н. е. и се е намирало на върха на възвишението Зайчи връх.
Оаксака МексикоОаксака Мексико
08 Април
Едно от местата в Мексико, където най-добре може да усетите типичната местна култура и нрави е провинция Оаксака (Oaxaca).
Ждрелото на река ЕрмаЖдрелото на река Ерма
07 Април
Ждрелото на река Ерма е най-голямата природна забележителност в Трънския край. Ждрелото на река Ерма е известно още като Ломнишкото ждрело по името на близкоразположеното село Ломница.
Чудните скалиЧудните скали
05 Април
Скалният феномен Чудните скали е една красива природна забележителност в района на Варна. Чудните скали са образувани в резултат на влиянието на вятъра и водата върху варовиковите скали.
Побитите камъни край ВарнаПобитите камъни край Варна
02 Април
Информация за Побитите камъни край Варна - природна забележителност на България. Побитите камъни или наричани още каменна гора представляват природен феномен край Варна.
Римските терми във ВарнаРимските терми във Варна
31 Март
Римските терми в морската столица Варна са една от най-големите исторически забележителности в града. В тези антични векове Римските терми са били с височина на сводестите конструкции към 20 м.
Торе АнунциатаТоре Анунциата
30 Март
Торе Анунциата (Torre Annunziata) e още едно застинало под лавата и пепелта на изригналия през 79 г. Везувий древно селище. Торе Анунциата се състои от три части.
Аксум (Aksum)Аксум (Aksum)
27 Март
Антични Градове: Аксум е считан за свещено място в африканската държава Етиопия, защото именно тук християнството е прието като официална религия в страната. Град Аксум и кивота на завета.
Тракийската гробница в КазанлъкТракийската гробница в Казанлък
26 Март
Тракийската гробница в Казанлък е една от най-старите и най-интересни ранноелинистични гробници, открити в България. Тя се намира в долината на тракийските царе, в близост до Севтополис.
Площад АлександерплацПлощад Александерплац
16 Февр.
Александерплац (Alexanderplatz) е емблематичния за германската столица Берлин площад. Александерплац е разположен в централната зона на Берлин, съвсем близо до река Шпрее.
Анкор Ват (Angkor Wat)Анкор Ват (Angkor Wat)
08 Февр.
Анкор е сред най-големите древни храмови комплекси в в света. Той е сред световните чудеса и е известен като Изгубения град. Най-бележитите археологически паметници са храмовете Анкор Ват в Камбоджа.