Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Теракотената армияТеракотената армия
25 Септ.
Rosi Trifonova
Мачу Пикчу в ПеруМачу Пикчу в Перу
24 Септ.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бранденбургската вратаБранденбургската врата
24 Септ.
1
Бранденбургската врата е наричана Портата на света. Тя е единствената съхранила се от градските порти на Берлин. Бранденбургската врата е емблемата на Берлин и главната забележителност в града.
Мостът Седем МилиМостът Седем Мили
24 Септ.
Мостът Седем Мили (Seven Mile Bridge) е една от най-популярните панорами на островите край Флорида в САЩ. Седем Мили свързва средно раположените острови, точно при град Мейрейтън във Флорида.
Златното съкровище от ВарнаЗлатното съкровище от Варна
24 Септ.
Златното съкровище от Варна е огромна археологическа находка. Златното съкровище е най-голямото златна група предмети откривана в света. Може да се види във Варненския Археологически музей.
Бей Бридж в Сан ФранцискоБей Бридж в Сан Франциско
24 Септ.
Мостът Бей Бридж е поредното чудо на инженерното строителство в Сан Франциско, което позволява автомобилни и железопътни връзки между Сан Франциско на Санфранциския полуостров.
Арката на ГозоАрката на Гозо
19 Септ.
Арката на Гозо е удивителна със своята красота и почти идеални и симетрични пропорции. Арката на Гозо е една от красивите забележителности на Малта известна като Небесния прозорец.
Сегеста в СицилияСегеста в Сицилия
19 Септ.
Древният град на Сегеста е мястото на някогашна гръцка колония, чиято архитектура е успяла да съхрани голяма част от облика си до наши дни.
Парк дьо ла ВилетПарк дьо ла Вилет
19 Септ.
Парк дьо ла Вилет е най-големият градски зелен терен в Париж. 35-те причудливи стоманени конструкции из Парк дьо ла Вилет са навярно най-голямата отличителна характеристика на това място.
Зала на славата Валхала край РегенсбургЗала на славата Валхала край Регенсбург
27 Август
Валхала е забележителен исторически паметник в Германия, символ на немската императорска мощ. Валхала е зала на славата в Регенсбург. Валхала е построен между 1830 и 1842 над Дунав близо до Регенбург.
Скалата на гълъбитеСкалата на гълъбите
25 Август
Столицата на Ливан – Бейрут, е красиво разположена на Средиземноморското крайбрежие на страната. Природната красота на Скалата на гълъбите се подчертава най-много привечер и рано сутрин.
Скалните петроглифи АлтаСкалните петроглифи Алта
07 Август
В Северна Норвегия, в графство Finnmark се намират скалните стенописи Алта. Изобразените праисторически сцени се намират по вътрешната част на Алтафиорд. Най-старите петроглифи в Норвегия.
Наклонената кула в Пиза (Pisa)Наклонената кула в Пиза (Pisa)
02 Август
Наклонената кула в Пиза е едно от седемте чудеса на света и една от най-популярните туристически атракции в Италия. Най-лесно до града се стига с влак или автобус от Флоренция. Забележителности в Пиза
Великата китайска стена (The Great Wall)Великата китайска стена (The Great Wall)
02 Август
Великата китайска стена е не напразно едно от чудесата на света. Строителството на Великата китайска стена започва около 8 в. пр. н. е в древен Китай. Забележителности в Пекин и Азия.
Персеполис, Иран (Persepolis)Персеполис, Иран (Persepolis)
02 Август
Персеполис е удивително творение на персийската култура. От Техеран Персеполис растоянието е 644 км. Стените на Персеполис са издигнати от Дарий Велики, а Александър Македонски превърнал Персеполис в
Оризовите тераси на БанауеОризовите тераси на Банауе
02 Август
Оризовите тераси на Банауе са уникална природна местност, дело на човешката ръка. Някои наричат това място осмото чудо на света. Оризовите тераси на Банауе са част от Филипините.
Концентрационен лагер Аушвиц (Auschwitz)Концентрационен лагер Аушвиц (Auschwitz)
02 Август
Концентрационният лагер Аушвиц не влиза в графата културна забележителност , но днес тази бивша фабрика за смърт е обект, който задължително трябва да посетите в Полша, на 60 км от Краков.
Делфи (Delphi)Делфи (Delphi)
02 Август
В древна Елада Делфи се е смятал за центъра на света. Днес уникалните останки на Делфи се намират на около 160 км в северозападна посока от столицата на Гърция – Атина
Музеят Цвингер в ДрезденМузеят Цвингер в Дрезден
30 Юли
1
Посещението ви на саксонския немски град Дрезден няма да е пълно, ако не посетите невероятния музеен комплекс Цвингер. Музеят Цвингер в Дрезден е всъщност пленителен бароков комплекс