Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Помпей (Pompei)Помпей (Pompei)
17 Юли
Помпей е уникално запазен древен римски град, който днес представлява огромен музей на открито. Помпей (Pompei) се намира на 22 км от Неапол, Италия. Изчезнали градове в Италия.
Музей на мозайките в ДевняМузей на мозайките в Девня
15 Юли
1
Музеят на мозайките в град Девня е една от най-интересните забележителности на този малък български град. По своята същност музеят на мозайките в Девня няма аналог.
Конна база КабиюкКонна база Кабиюк
12 Юли
Конна база Кабиюк е най-старата конеферма на територията на България. В конна база Кабиюк се намира и единственият на Балканите Музей на коня.
Касбах в МарокоКасбах в Мароко
12 Юли
Касбах в Мароко е една от най-големите забележителности в Северна Африка. Касбах по своята същност е типична медина – ислямски крепостен град. Касбах-ите в Мароко са укрепени градове крепости.
Акрополът в Атина (Acropolis)Акрополът в Атина (Acropolis)
14 Юни
Една от емблемите на Гърция е Акрополът, който напомня за могъществото на Древна Елада. Акрополът величествено се извисява над столицата Атина. Най-голямата забележителност е Партенона.
Тракийска гробница при село МезекТракийска гробница при село Мезек
04 Юни
Тракийска гробница при село Мезек е поредната древна светиня, открита в България. Тракийската гробницата и самото село Мезек са разположени до Свиленград. Друга забележителност е крепостта Неутзикон.
Свещарската гробницаСвещарската гробница
04 Юни
Свещарската гробница или тракийската гробница от село Свещари е едно от деветте български чудеса. Свещарската гробница е сред 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз.
Пестум (Pestum)Пестум (Pestum)
03 Юни
Пестум е един от фундаменталните исторически забележителности в Италия. В Пестум са най-значимите древногръцки руини на пантеони, които може да се видят в южна посока от Неапол
Остия Антика (Ostia Antica)Остия Антика (Ostia Antica)
03 Юни
Остия Атика се намира само на 20 минути път с влак в североизточна посока от столицата Рим в Италия. Той е сред древните градове на Римската империя.
Петра, Йордания (Petra)Петра, Йордания (Petra)
03 Юни
Град Петра е безспорно един от най-популярните забележителности в Близкия Изток, Петра е сред древните градове в днешна Йордания. Град Петра е в световното наследство на Юнеско.
Агридженто, Италия (Agrigento)Агридженто, Италия (Agrigento)
31 Май
1
Агридженто е още една антична съкровищница, която се намира на територията на Италия. Днес Агридженто е един съвременен град в Сицилия, който обаче пази уникални древни паметници.
Луанг Прабанг (Luang Prabang)Луанг Прабанг (Luang Prabang)
27 Май
Луанг Прабанг е един от най-запазените древни исторически градове и забележителности в цял свят. Намира се в Лаос, в югоизточната част на Азия. В Луанг Прабанг има редица храмове и дворци.
Шведагон Пагода (Shwedagon Pagoda)Шведагон Пагода (Shwedagon Pagoda)
27 Май
Шведагон Пагода е уникална позлатена постройка ступа, която е древен будистки храм, разположен в столицата на Мианмар – Янгон. Шведагон Пагода е сред уникалните исторически забележителности на цяла Ин
Етретат Франция (Etretat)Етретат Франция (Etretat)
27 Май
Етретат е невероятно красива природна местност, която се намира в северната част на Франция. Етретат е сред зебелжитеностите на Норманция известно като Алабастровия бряг.
Оазисът Сива (Siwa Oasis)Оазисът Сива (Siwa Oasis)
27 Май
1
Местността на оазиса Сива е една доста малка обитаема територия, намираща се насред Западната египетска пустиня. Цели 550 км пустинен път го делят от столицата Кайро.
Волубилис, Мароко (Volubilis Morocco)Волубилис, Мароко (Volubilis Morocco)
22 Май
Волубилис e една от най-голямите исторически забележителности в Мароко и цяла Африка. В него се намират руините от древен римски град. Волубилис е разположен между градовете Фес и Рабат в Мароко.
Дуга, Тунис (Dougga)Дуга, Тунис (Dougga)
22 Май
Дуга е населено място в Тунис и е сред древните римски градове съхранили безценни реликви и руини. Една от атрактивните забележителности в Дуга е Картагенската кула.