Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
АлберобелоАлберобело
13 Окт.
Rosi Trifonova
Стратфорд на ЕйвънСтратфорд на Ейвън
12 Окт.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баган, Индия (Bagan)Баган, Индия (Bagan)
12 Окт.
Баган e събрал в себе си стотици будистки храмове. Разположен покрай красивата река Иравади, Баган се намира в Мианмар, Индия, на 145 км от Мандалай. Хиляди исторически забележителности в Баган.
ОктоберфестОктоберфест
12 Окт.
Най-големият бирен празник в света Октоберфест, има вече вековни традиции. Всека година на Октоберфеста в Мюнхен се стичат над 6 милиона от всички краища на света.
Замъкът МонтезумаЗамъкът Монтезума
12 Окт.
Замъкът Монтезума е едно от важните исторически места, които днес могат да се видят на територията на САЩ. Замъкът Монтезума се счита за едно от най-добре запазените и внушителни скални жилища в Амери
Кремъл и Червеният площад (Kreml)Кремъл и Червеният площад (Kreml)
12 Окт.
Когато заговорим за Русия, една от първите забележителности е внушителният Кремъл (Kreml) и най-вече емблематичният за руската столица Москва – Червения площад. Инфо и снимки на Кремъл.
Римският пантеонРимският пантеон
12 Окт.
2
Римския пантеонт е един от многото исторически символи на град Рим. Римският пантеон е най-голямата архитектурна и културна забележителност на Рим, що се отнася до божествени храмове.
Каменната сватбаКаменната сватба
12 Окт.
Природният феномен Каменната сватба е навярно най-интересното скално образувание, което може да се види сред т. нар. Кърджалийските пирамиди.
Каменните гъбиКаменните гъби
12 Окт.
Природният феномен Каменните гъби се е образувал на територията на Южна България. Интересните формирования на Каменните гъби се намират на около 1 километър в северна посока от село Бели пласт.
БосфорътБосфорът
12 Окт.
3
Босфорът е мястото, където двата континента – Европа и Азия намират своята допирна точка. Днес турската столица Истанбул третира като забележителности на града двата моста - Ататюрк и Боазичи.
Храмът на ПосейдонХрамът на Посейдон
12 Окт.
Храмът на Посейдон е издигнат върху внушителната крайбрежна скала на нос Сунион, от която се открива прекрасна гледка към Егейско море. Храмът на Посейдон и руините останали около него.
Ватиканът (Vatican)Ватиканът (Vatican)
12 Окт.
Няма две мнения, че Ватиканът е сърцето на католическата религиозна общност. Ватиканът е град държава с площ 1 кв. км. от Рим. Интересна забележителност е базиликата Свети Петър и Сикстинската Капела.
Херкулан (Herculaneum)Херкулан (Herculaneum)
12 Окт.
С изригването на Везувий през 79 г. освен древният град Помпей, е заличено и римското курортно селище Херкулан. Тези древни градове се намират съвсем близо до хедонистичния Помпей – в Италия.
Чичен ИцаЧичен Ица
12 Окт.
Чичен Ица е навярно най-големият, значим и удивителен град, издигнат от маите. Пирамидите на Маите се намират на полуостров Юкатан в Мексико. Пирамидата на Кукулкан е най-известната.
КарандилаКарандила
11 Окт.
Карандила е невероятно красива местност, разположена в северната част на град Сливен. Местността Карандила е част от Природен парк Сините камъни, който влиза в състава на Сливенската планина.
Панорама Плевенска епопеяПанорама Плевенска епопея
07 Окт.
Панорама Плевенска епопея е един от 33-те подобни музеи, които има в цял свят. Панорама Плевенска епопея е създаден през 1977 г. е в чест на 100-годишнината от Освобождението на България.
Мелнишките пирамидиМелнишките пирамиди
07 Окт.
Мелнишките пирамиди, известни още като мелнишките мелове се считат за най-чудноватите земни образувания в България. Сформирането на Мелнишките пирамиди започва още преди 4-5 милиона години.
Мохеньо ДароМохеньо Даро
06 Окт.
Мохеньо Даро (Mohenjo Daro) наред с Баалбек е едно от най-древните селища, които са се запазили макар и в руини в територията на днешен Пакистан.
Гробницата на Севт III в КазанлъкГробницата на Севт III в Казанлък
30 Септ.
Гробницата на Севт III край Казанлък е един от най-забележителните тракийски гробници в България. Гробницата на Севт III е открита в могилата Голяма Косматка. Севт 3 е основателят на Севтополис.