Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
ПопулониаПопулониа
19 Дек.
Rosi Trifonova
МикенаМикена
19 Дек.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Румънският Атенеум - Атенеум РоманРумънският Атенеум - Атенеум Роман
19 Дек.
Атенеум Роман или румънският Атенеум е световно призната концертна зала, която се намира в самото сърце на румънската столица Букурещ.
Саламин, КипърСаламин, Кипър
19 Дек.
Саламин е името на древната държава град, която просперирала на остров Кипър през 8-6 век пр. н. е и след това. През 6 век пр. н. е. Саламин вече е важен център на морския бряг.
Етруски гробници ЧерветериЕтруски гробници Черветери
19 Дек.
Древният Черветери се намира в Южна Етрурия, на 50 км северозападно от Рим. Най-ранните данни в Черветери датират от 9-8 в пр. Х. Територията на града покрива около 150 хектара.
КсантосКсантос
19 Дек.
Ксантос е античен град, който се намира в турските области на Мугла и Анталия. Ксантос е уникален археологически комплекс, съхраняващ останките от столицата на древна Ликия.
ХиераполисХиераполис
19 Дек.
Хиераполис се намира в югозападната част на Турция, на 225км от Мармарис. Руините на Хиераполис и Памуккале се намират на 22 км североизточно от град Денизли.
ОлимпияОлимпия
18 Дек.
Руините на древна Олимпия са едни от най-важните старини на Гърция. В Олимпия са се провеждали Олимпийските игри на древността. Намира се в Елида, в северозападната част на Пелопонес, Древна Гърция.
Колизеумът в ПулаКолизеумът в Пула
18 Дек.
Колизеумът в Пула е по-малкият брат на Колизеума в Рим. Сред на Пула са руините на Римския форум, Триумфалната арка на Сириус, вратата на Херкулес, храмът на Август.
Кордопулова къща МелникКордопулова къща Мелник
17 Дек.
Кордопуловата къща в Мелник е построена от богатата мелнишка фамилия Кордопулови през 1754 г. Кордопуловата къща в Мелник е била и убежище на Яне Сандански преди първата световна война.
Порта Палатина в ТориноПорта Палатина в Торино
16 Дек.
Порта Палатина е забележителна древна структура от римски времена, която може да се види в Торино. Порта Палатина е сред исторически забележителности в Торино.
Триумфалната арка в БукурещТриумфалната арка в Букурещ
11 Дек.
Един от забележителните паметници в Букурещ е Триумфалната арка. В сравнение с Триумфалната арка в Париж, тази в Букурещ е по-малка, но е една от най-интересните туристически забележителности в страна
Площад Сан Карло в ТориноПлощад Сан Карло в Торино
10 Дек.
Класическият площад Пиаца Сан Карло е определян като най-красивото, най-представителното и най-величественото място в Торино. Забележителности в Торино - Площад Сан Карло в Торино.
Палацо Реале в ТориноПалацо Реале в Торино
10 Дек.
Кралският дворец в Торино или Палацо Реале е една от най-внушителните, красиви и интересни постройки, които могат да се видят в столицата на италианската област Пиемонт.
Бурж ХалифаБурж Халифа
10 Дек.
Бурж Халифа е най-високата сграда в света. В буквален превод името означава Кулата на халифата и бе официално открита на 4 януари 2010. Бурж Халифа - забележителности в Дубай.
Крепостта Крумово калеКрепостта Крумово кале
01 Дек.
Крепостта Крумово кале е един от най-античните исторически паметници в България. Крумово кале е разположена в Североизточна България, на около 7 км от град Търговище, по пътя за град Омуртаг.
Стобските пирамидиСтобските пирамиди
27 Ноем.
Стобските пирамиди са сред най-красивите скални образувания в България. Стобските пирамиди отстъпват само на Мелнишките пирамиди по размери. Стобските пирамиди се намират по пътя за Рилския манастир.
Камен мост в СкопиеКамен мост в Скопие
26 Ноем.
Девет моста са изградени над река Вардар в Скопие, за да свържат южната и северната част, но Камен мост в Скопие е най-старият и най-исторически значимият от всички. Забележителности в Скопие.
Ивановските скални църквиИвановските скални църкви
25 Ноем.
1
Ивановските скални църкви са уникален по рода си манастирски комплекс. Ивановските скални църкви са разположени на 12 километра в южна посока от дунавския град Русе.