Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парламентът Стормонт в ИрландияПарламентът Стормонт в Ирландия
01 Януари
Парламентът на Северна Ирландия, известен като Стормонт е официална сграда, разположена в покрайнините на Източен Белфаст. Стормонт е името на тази част от столицата на Северна Ирландия.
Тула в МексикоТула в Мексико
01 Януари
Тула или Тула де Аленде е съвременен град в мексиканския щат Хилдаго, в централната част на Мексико, както и старинната столица на толмеките. Тула отстои на 65 км северозападно от Мексико Сити
Пикчърд РоксПикчърд Рокс
31 Дек.
Природният феномен Пикчърд Рокс е едно от красиво място, което можете да видитепо крайбрежието на Горното езеро, част от петте Големите американски езера.
Затворът АлкатрасЗатворът Алкатрас
31 Дек.
1
Алкатрас е бивш затвор, превърнат в една от най-големите забележителности в Сан Франциско. Известен още като Скалата, Алкатрас дълго време се счита за най-страшния и строг в цяла Америка.
Античен театър ПловдивАнтичен театър Пловдив
29 Дек.
Античният театър в град Пловдив е една от най-големите културно исторически забележителности в Пловдив. Античният театър е разположен на хълма Тримонциум. Старинен Пловдив
Римски театър ВолтераРимски театър Волтера
26 Дек.
Римският театър Волтера е важно наследство от Римската епоха. През Средновековието Римския театър Волтера и баните са били занемарени и дори използвани като бунище.
Храмовият комплекс ДендераХрамовият комплекс Дендера
25 Дек.
Храмовият комплекс Дендера е култов ритуален дом на древните Египтяни. Дандера се намира на 60 км северно от Луксор.
СанчиСанчи
25 Дек.
Санчи (Sanchi) е едно от най-важните места за поклонение на будистите. Санчи е малко индийско селце, което се намира в областта Райзен в индийския щат Мадхая Прадеш.
ФилаеФилае
25 Дек.
Филае е островпо средата на река Нил и в езерото Насер. Разположен близо до Асуан, в южната част на Египет, Филае е известен с удивително красивия си и сякаш магичен храм на Изида.
ТимгадТимгад
24 Дек.
Тимгад е античен град, римска колония, в Северна Африка. Тимгад е изцяло в руини, но привлича туристи от цял свят. Известен още и като Тамугади, Тимгад се намира на 35км от град Батна.
Пирамидите ДашурПирамидите Дашур
24 Дек.
Пирамидите Дашур са удивителен некропол, който тепърва предстои да набира популярност сред туристите в Египет. Двете главни пирамиди в Дашур са построени за фараона Снофру
Конарк - Храмът на СлънцетоКонарк - Храмът на Слънцето
24 Дек.
Храмът на Слънцето Конарк, срещан често и като Конарак е върхов момент в архитектурното строителство на Ориса. Конарк е изключително красив и уникален с формата си на колесница.
Тулум в МексикоТулум в Мексико
23 Дек.
Тулум на полуостров Юкатан в Мексико е една от популярните туристически дестинации в страната. Огромната близост на Канкун, превръщат Тулум във все по-голямо и развито селище.
Скалните гробници Мира (Демре)Скалните гробници Мира (Демре)
23 Дек.
Скалните гробници Мира днес са известни с наименованието Демре или Кале, като са разположени на 25 километра в западна посока от град Финикия.
КурионКурион
22 Дек.
Курион е една от най-големите исторически забележителности, които може да посетите в Кипър. Останките от Курион са съвсем близо до град Лимасол.
БосраБосра
22 Дек.
Босра е спряган като най-римския град в Сирия. Разположен на 108 км на юг от Дамаск в Босра могат да се видят паметници от византийско време и от управлението на Халифата.
Фатехпур СикриФатехпур Сикри
22 Дек.
Фатехпур Сикри е уникален старинен архитектурен комплекс в Индия. Комплексът е разположен само на около 40 км западно от Агра и неговият най-голям символ - Тадж Махал.