Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Корковадо в БразилияКорковадо в Бразилия
16 Февр.
Rosi Trifonova
Колизеумът в РимКолизеумът в Рим
16 Февр.
Rosi Trifonova
Райхстагът в БерлинРайхстагът в Берлин
16 Февр.
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мостът Стоун Арч БриджМостът Стоун Арч Бридж
16 Февр.
Мостът Стоун Арч Бридж (Stone Arch Bridge) е един от историческите символи на Минеаполис. Стоун Арч Бридж на река Мисисипи е една от най-големите забележителности в Минеаполис.
Дванадесетте апостолаДванадесетте апостола
16 Февр.
Ако сте се насочили към Мелбърн, няма как да пропуснете Дванадесетте Апостола. Дванадесетте апостола представляват уникален природен феномен в щата Виктория в Австралия.
Пиаца ди СпанияПиаца ди Спания
16 Февр.
Площадът Пиаца ди Спания е едно от емблематичните места в Рим. Днес стъпалата на Пиаца ди Спания в Рим са най-известни с това, че там се правят модни ревюта.
Стоунхендж (Stonehenge)Стоунхендж (Stonehenge)
14 Февр.
1
Стоунхендж е безспорно една от най-голямите исторически забележителности не само в Англия, но и цяла Европа. Информация и снимки на Стоунхендж, Англия. Стоунхендж е сред чудесата на света.
Тракийска гробница край ТатулТракийска гробница край Татул
14 Февр.
Тракийската гробница край Татул е една от най-интересните исторически забележителности в Южна България. Татул - снимки и инфорамция за древните траки.
Йогякарта - Свещени МестаЙогякарта - Свещени Места
13 Февр.
Йогякарта (Yogyakarta) е област в Индонезия, която има богата културна и религиозна история. Най-важната постройка в Йогякарта е дворецът Ngayogyakarta Hadiningrat или султанският дворец Кратон.
Храмът Боробудур в ИндонезияХрамът Боробудур в Индонезия
13 Февр.
Храмът Боробудур (Borobudur) в Индонезия e един от най-величествените архитектурни паметници в света. По целия Боробудур има 504 статуи на Буда.
Нос КалиакраНос Калиакра
12 Февр.
Нос Калиакра е едно от най-красивите места по протежение на българското крайбрежие. Нос Калиакра - снимки и легенди. Нос Калиакра - туристическа информация.
Статуята на СвободатаСтатуята на Свободата
11 Февр.
1
Статуята на свободата (Statue of Liberty) носи официалното име Свободата озаряваща света. Статуята на свободата се издига величествено на остров Либърти в самото пристанището на Ню Йорк.
Берлинската стенаБерлинската стена
11 Февр.
Берлинската стена е символ, който пресъздава историческите събития в Германия през 20 и 21 век. Берлин, нямаше да бъде обявен за столица на през 1990 година, ако не беше паднала Берлинската стена.
Айфеловата кулаАйфеловата кула
31 Януари
Няма друга постройка в света като Айфеловата кула в Париж. Айфеловата кула е кръстена на френския инженер Александър Густав Айфел, който създател на нейния проект.
Ел ГолеаЕл Голеа
24 Януари
Ел Голеа (El Golea) е екзотичен оазисен град, който представлява южната врата към пустинята Сахара. Ел Голеа се намира на север от град Иншалах в Алжир.
Биг БенБиг Бен
21 Януари
Биг Бен е Часовникова кула, която е част от архитектурния комплекс на Уестминстърския дворец. Историята на Биг Бен започва преди повече от 150 години.
Скалните изображения в ТанумСкалните изображения в Танум
20 Януари
Изумителните скални изображения в Танум представляват уникални по рода си колекция от петроглифи в Швеция. Скалните изображения в Танум са част от световното културно наследство на Юнеско.
ПергамонПергамон
16 Януари
Руините на Пергамон древеногръцкия град (Pergamon) са още едно от съкровищата на Древна Елада. Днес Пергамон е част от Турция. Забележителна част от комплекса на Пергамон е Асклепион.
Никополис ад ИструмНикополис ад Иструм
14 Януари
Древният римски град Никополис ад Иструм стои само 3 км югоизточно от Никюп. Историята на Никополис ад Иструм започва след победата на император Траян над даките.
АспендосАспендос
10 Януари
Аспендос е античен град на регион Памфилия, който граничи с вражеския Сиде – още едно древно селище в тази част на Турция. Театърът Аспендос е с капацитет от 15 000 души.