Забележителности

Забележителности

Онлайн туристически пътеводител на най-красивите забележителности по света и у нас. Списък на забележителностите - природни забележителности , исторически забележителности или просто красиви места. Забележителности в България - 100 национални туристически обекта. Всички забележителности на едно място - онлайн справочник.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фонтанът Нептунбрунен в БерлинФонтанът Нептунбрунен в Берлин
14 Ноем.
2
Нептунбрунен в Берлин е един от най-старите и най-красивите фонтани, които може да видите в немската столица. Нептунбрунен стои красиво точно между църквата Мариенкирхе и кметството в Берлин.
Долменът PoulnabroneДолменът Poulnabrone
14 Ноем.
Определяна като гробница портал, Poulnabrone се намира на 8км от Ballyvaughan в енорията Carran. Светилището Poulnabrone датира от епохата на неолита, най-вероятно между 4200 г. пр. н. е. до 2900 г.
Вила Адриана в ИталияВила Адриана в Италия
14 Ноем.
Вила Адриана е археологически комплекс от римския император Адриан. Вила Адриана се намира красивата местност Тиволи, а самият комплекс се намира доста близо до Рим. Забележителности в Рим.
Кралския полумесец в град БатКралския полумесец в град Бат
14 Ноем.
Кралския полумесец е великолепна сграда, във формата на С, която може да се види в английския град Бат. Кралският полумесец в Бат е считан за едно от най-добрите постижения през 18 век в Англия.
Градините КукенхофГрадините Кукенхоф
14 Ноем.
1
Кукенхоф в Холандия е най-голяма цветна градина в света, в която могат да се видят около 7 милиона цветя. Приказните градини Кукенхоф се намират близо до южнохоландския град Лис.
Имението на Чърчил - Чартуел в КентИмението на Чърчил - Чартуел в Кент
12 Ноем.
Навярно най-значимата фигура в английската история – Сър Уинстън Чърчил, прекарва последните 40 години от живота си в имението Чартуел в Кент.
ПерпериконПерперикон
11 Ноем.
2
Перперикон е едно от най-големите светилища по българските земи. На Перперикон е мястото, където се е вярвало, че са били изложени мощите на Орфей.
Изумо ТаишаИзумо Таиша
11 Ноем.
Изумо Таиша е малка местност, но с огромно културно значение за цяла Япония. Изумо Таиша е сред свещените за японците места. Някога сградата на това светилище се е издигала на 96 м височина.
Великанската пътекаВеликанската пътека
11 Ноем.
Великанската пътека (Giants Causeway) е едно от природните чудеса и забележителности на Ирландия. Този природен феномен Великанската пътека се е образувал преди около 50-60 милиона години.
ДжемилаДжемила
10 Ноем.
Джемила (Djemila) е уникален археологически обект, разположен в Северна Африка. Джемила се намира на 50 км. от град Сетиф. Тук могат да се видят най-значимите останки на римската епоха.
Немският ъгъл в КобленцНемският ъгъл в Кобленц
07 Ноем.
Град Кобленц е място, което не може да ви остави разочаровани по отношение на забележителности. Сред емблемите на града е мястото, където река Мозел се влива в Рейн. Известно с името Немският ъгъл.
Римските бани в БатРимските бани в Бат
07 Ноем.
Град Бат (Bath) е известен със своите уникални архитектурни паметници, които са включени в списъка със Световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО.
Пръстенът на БродгарПръстенът на Бродгар
31 Окт.
Пръстенът на Бродгар е една от най-ценните древни забележителности, които може да видите днес в Шотландия. Пръстенът на Бродгар е подобно на долмените и менхирите, с култово предназначение.
Фиордите на Западна Норвегия (Fjords of Norway)Фиордите на Западна Норвегия (Fjords of Norway)
29 Окт.
Два от най-красивите фиорди се намират в Норвегия. Гейрангерфиорд и Неройфиорд са едни от най-дългите на цялата планета. Неройфиорд е част от Согнефиорд. Красивите природни забележителности на Норвеги
Руините на Велико Зимбабве (Zimbabwe Ruins)Руините на Велико Зимбабве (Zimbabwe Ruins)
29 Окт.
Руините на Велико Зимбабве са най-големият археологически обект на Африка. Разположени са на 30 км югоизточния град Масвинго в Зимбаве.
Ла Скала (La Scala)Ла Скала (La Scala)
29 Окт.
Всяко посещение на Италия няма да докрай пълно, ако не посетите миланската Ла Скала. Операта Ла Скала е построена между 1776-1778 г. и няма аналогия по себе си.
Менхир в КарнакМенхир в Карнак
13 Окт.
Менхир в Карнак е старинен култов комплекс в регион Бретан, намиращ се в Западна Франция. Камъните в Карнак са мегалити, долмени кромлехи и всъщност само един самостоятелен менхир.